“Ieder mens is uniek, zo ook mijn behandeling!  Het werken op fysiek en op zielsniveau maakt dat ik werk met “Acupunctuur en Bezieling” een prachtige en unieke combinatie om jou weer in je eigen kracht en gezondheid te zetten”. 

– Simone

 

Werken met bezieling

Dat is wat ik doe, zowel als acupuncturist als energetisch therapeut, waarbij ik me gespecialiseerd heb in het behandelen van Hooggevoelige volwassenen, kinderen en hun ouders.

 

Wat houdt “bezieling” dan in?

Voor mij betekent het dat ik energetisch werk en op je afstem en de eventuele berichten die ik binnen krijg aan je doorgeef. Ik ben hierbij oprecht en werk vanuit mijn eigen intuïtie en waarheid. Ook open en versterk ik je band met je eigen ziel, je eigen intuïtie, gevoel en weten. Vaak geef ik praktische tips en adviezen hoe je met je sensitiviteit en intuïtie om kan gaan, hoe je je beter kan ontladen en hoe je je energetisch en tegen prikkels kan afschermen. Dit alles maakt dat je dus handvaten krijgt om beter bij jezelf te komen bij wie je echt bent en wat je echt van binnenuit wil.

 

Acupunctuur beïnvloedt de ziel

En ook vanuit acupunctuur kan ik je Shen (ziel) beïnvloeden, want binnen Traditional Chinese Medicine kijk en behandel je o.a.  de “drie schatten” van het leven. Met acupunctuur heb je dus invloed op meerdere niveaus en ook je ziel:

– Jing: de constitutionele kracht die je van je ouders krijgt bij geboorte. Dit staat voor de kracht van de Aarde en de oorspronkelijke scheppingskracht.

– Qi: de pure levensenergie die door je lichaam stroomt. Het staat voor de verbindende dynamiek die de Mens tussen de Hemel en Aarde heeft om hier licht te creëren.

– Shen: de geest en ziel. Het staat voor de Hemel en straalt kracht en licht uit net zoals de zon, maan en sterren.

 

Hooggevoeligheid  

De termen Hooggevoelig, HSP’er en Hoogsensitief zijn allemaal benamingen om hetzelfde aan te geven. Er zijn veel kenmerken die je zal herkennen als je Hooggevoelig bent. Je bent vaak zeer empatisch, kan sferen en stemmingen van anderen makkelijk aanvoelen en hebt een sterke intuïtie. Je hebt een hoog lichaamsbewustzijn en voelt veel. Soms kan je je moeilijk energetisch afschermen en bij jezelf blijven. Je hebt scherpe zintuigen en oog voor veranderingen en details. Je bent zachtaardig en dienstbaar. Je raakt snel overprikkeld, hebt volle emoties en een rijk innerlijke belevingswereld en moet soms even alleen zijn. Je leeft graag in verbinding en wil diepgang in het leven, relaties en dieren en natuur. Je kan niet tegen hardheid, onrechtvaardigheid en respectloosheid.  Je bent plichtsgetrouw, loyaal , gewetensvol en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.  Je kan ontzettend genieten van schoonheid, alle mooie dingen en de natuur. Heel kort samengevat: je bent gevoelig en ervaart het leven intens.

 

Nieuwetijdskinderen veranderen ons

Nieuwetijdskinderen brengen veel veranderingen mee en in mijn praktijk zie ik dat moeders vaak als eerste veranderen! Als je zwanger bent van een Nieuwetijdskind ervaar je het letterlijk in je eigen lichaam want jij draagt tenslotte je kind in je buik. Dit maakt dat je snel verandert, vaak sneller dan bijvoorbeeld de vader of je omgeving. Je wordt niet alleen veel gevoeliger maar het verandert je ook spiritueel in wie je bent en hoe je wilt zijn en leven. Is je kind eenmaal geboren dan wil je vaak je oude leventje of patroon oppakken, maar dat klopt en werkt niet meer voor je. Je bent tenslotte zelf veranderd. Je hebt een Nieuwetijdskind  gekregen die voor verandering staat en je bent zelf als eerste aan de beurt.

 

Als je een gevoelig en strong-willed kind hebt, heb je een andere aanpak van het leven nodig heeft. Het leven vanuit oprechtheid, gelijkwaardigheid en een hartgedragen bewustzijn zal een rode draad worden in je leven. Iets wat niet meer klopt kan je niet meer ondersteunen of dragen. Als je eenmaal deze veranderingen ziet, ze kan doorvoeren en als kijkt wat jouw kind echt nodig heeft in het leven en hiervoor gaat staan, dan komen jullie allebei in een prachtig transformatieproces om in je eigen kracht, intuïtie, eerlijkheid en gevoeligheid te staan. En als jij in je kracht staat, dan doe je dat ook gelijk voor je kind en je zult zien dat andere gezinsleden en mensen in jullie omgeving zich vaak later bij jullie aansluiten.

 

Hoogbewust en bezield leven

Als je je hooggevoeligheid hebt omgezet naar bewustvol leven, dan kan je zeggen dat je hoogbewust leeft. Dit betekent dat je je gevoeligheid en intuïtie omarmt, zelf beslist wat je wil, je eigen innerlijke pad volgt en trouw bent aan jezelf en waar je voor staat. Hoogbewust leven maakt je authentiek, waarbij je mag zijn wie je echt bent en vaak ben je hiermee een inspiratiebron voor anderen.

 

Acupunctuur & Hooggevoeligheid; een prachtige combinatie! 

Juist omdat je gevoelig bent, is acupunctuur prettig en effectief om weer tot rust en bij jezelf te komen, prikkels te ontladen, Qi te laten stromen en je energie weer op te bouwen. Als Hooggevoelige merk je vaak al tijdens de behandeling verschil.

 

Luisterkind-afstemming

Ik ben in 2017 officieel geslaagd voor de opleiding Luisterkind-Werker. Je kan een afstemming op afstand met behulp van een foto voor jezelf of voor je kind aanvragen bij me. Je kan dan het beste eerst contact met me opnemen via 06-8328516 of per mail.