Moxa therapie
Moxa, moxibustie of moxabranden valt onder acupunctuur en is een effectieve warmte therapie die erg aangenaam is. Moxa is het kruid bijvoet (Artemisia Moxa) en is een geneeskrachtige plant die van oudsher een grote rol speelt in Traditional Chinese Medicine. De kruid wordt aangestoken, gaat smeulen en geeft hiermee warmte en Yang-Qi af om acupunctuurpunten en meridianen extra te stimuleren en lokale doorstroming van Qi en bloed te bevorderen.

 

Afhankelijk van de situatie en klacht kan je behandelen met:

– moxa op de naald (zodat de warmte direct en dieper het acupunctuurpunt in gaat)

– Moxa-stick (een soort dikke wierookstaaf die je aansteekt, gaat gloeien en die je boven je huid houdt. Hiermee kan je een groter gebied behandelen). Vaak krijg je een moxa-stick mee naar huis en om thuis de behandeling voort te zetten. Als het in de zomer is, kan je dit ook in je achtertuin doen.

– Moxa-lamp

 

Indicaties

Moxa-therapie wordt bij vele soorten klachten en indicaties ingezet, zoals bij pijn, kouwelijkheid, winterhanden en voeten, post-operatieve klachten, littekenherstel, kneuzingen, verzwikkingen, zwellingen, stuitligging van je baby, etc.

 

 

Moxa-lamp te huur

Als onder behandeling bent bij mij, kan je als service een TDP-lamp huren om thuis de behandeling voort te zetten (mits ik het op dat moment niet verhuurd heb). In China wordt het ook wel de wonderlamp genoemd, omdat het een
unieke combinatie is van infrarood met een mineralenplaat die biochemische processen aangaat en elektromagnetische golven verstuurd, warmte toevoegt, pijn vermindert, toxines uit weefsels haalt, spieren ontspant en de bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Het grote voordeel is dat je het thuis kan gebruiken, er geen rook vrijkomt, een groter gebied bestrijkt, het op vele manieren kan richten zodat je alle lichaamsdelen altijd kan bereiken en dat je niets hoeft te doen alleen maar hoef te liggen of te zitten. Het is een prettige en aangename manier om je gezondheid te ondersteunen na bevalling, operaties of trauma’s.