“Acupunctuur; het groeit met alle levensfases mee”

 

Acupunctuur in Nijmegen

Sinds 2011 behandel ik mensen in Nijmegen en daarbuiten met acupunctuur. Acupunctuur is een onderdeel van TCM (Traditional Chinese Medicine) en wordt al duizenden jaren door 1/3 van de wereldbevolking gebruikt en is nu sterk groeiende. Deze therapievorm heeft zichzelf bewezen maar TCM omvat ook de disciplines: Chinese Kruiden, Tuina Massage, Chi-kung en Voeding.

Dit tezamen is gericht op een gezond en vitaal leven, waarbij slapen, bewegen en voeding (en geen stress hebben) belangrijk zijn. Het is een mooie en veilige manier om aan je gezondheid te werken, waarbij de oorzaak van je klacht moet worden weggenomen en niet alleen het symptoom.

 

Acupunctuur

Acupunctuurnaalden zijn flinterdun en scherp en die worden in acupunctuurpunten geplaatst om de Qi te laten stromen en je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Ook voor zwangeren is dit veilig en een goed alternatief voor het gebruik van medicijnen. Acupunctuur kan op alle leeftijden worden toegepast en zal altijd afgestemd worden op je gezondheidssituatie. Naast acupunctuur zet ik soms andere technieken in zoals moxa, guasha, cupping en Chinese Kruiden-formules. Behalve een behandeling krijg je ook leefstijl- en voedingstips mee voor thuis.

 

Preventie gezondheidsklachten

Je lichaam in goede gezondheid brengen en houden is belangrijk. Veel mensen komen om de 6 – 8 weken langs voor een behandeling om in balans te blijven en klachten te voorkomen.  Je brengt tenslotte ook je auto elk jaar naar de garage voor onderhoud en wacht ook niet totdat het uit elkaar valt, je kan het dus met behulp van TCM ook voor je gezondheid doen.

 

Acupunctuur is zo handig en praktisch

Wat is nou handiger dan klachten te verbeteren of te verhelpen? Dat is juist zo geweldig aan acupunctuur; het is effectief en kan zo snel werken voor zoveel klachten.

 

Intake

Tijdens de intake doe ik uitgebreid onderzoek naar je klachten. Ik heb persoonlijke aandacht, stel vragen en neem de tijd om naar je te luisteren. Ook zal ik de pols voelen en je tong bekijken om meer informatie te verkrijgen. Dan leg ik in het kort uit wat je diagnose is, wat acupunctuur voor je kan doen en  wat de behandelplan en schema is. Tevens krijg je eventuele Chinese Kruiden en/of leefstijl- en voedingstips mee om zelf toe te passen.

 

Behandeling

Tijdens de acupunctuurbehandeling lig je ontspannen op de massagetafel met een goed topdrukmatras. De ruimte is aangenaam verwarmd want soms is het nodig om een deel van je kleding uit te doen. Als de naalden geplaatst zijn, krijg je een korte hoofdmassage. Vervolgens lig je met rustgevende muziek alleen in de praktijkruimte om de behandeling dieper te laten inwerken en een rustig moment voor jezelf te hebben. Als ik de naalden verwijderd heb, mag je je aankleden en hoor ik graag van je wat het directe effect van de behandeling is. En na de betaling en het maken van een vervolgafspraak krijg je de factuur mee om in te sturen naar de zorgverzekeraar.

 

Preventief behandelen

Eenmaal in balans, dan kan je een onderhoudsbehandeling inplannen om de 6-8 weken. Heel veel mensen maken hier gebruik van. Want als je klachten eenmaal verminderd of weg zijn wil je toch niet dat ze terugkomen? Het hebben van een goede gezondheid is een groot geluk.