Voorbereiding op de bevalling

Acupunctuur, acupressuur en verblijfsmagneten kunnen worden ingezet worden om de bevalling op gang te brengen en pijn te verlichten. Als je beter in balans bent voor de bevalling, heb je minder stress en angst en kom je makkelijker door de bevalling heen. Vaak adviseer ik welke acupressuurpunten gebruikt kunnen worden tijdens de bevalling. Je hebt minder pijn, bent minder vermoeid, herstelt sneller en de borstvoeding komt sneller op gang.

 

Pre-Birth acupuncture
Vanaf week 36 is het van belang om aan geboortevoorbereiding te doen. Het maakt niet uit of je al eerder bevallen bent of dat het je eerste bevalling is. Je krijgt 1x in de week acupunctuur startend in week 36 tot aan je bevalling. Hierdoor ontspannen spieren en pezen zich, verminder je spanning en stress, komen de hormonen endorfines en oxytocines vrij, gaat de ontsluiting makkelijker, is de bevalling korter (gemiddeld 2 uur) en herstel je sneller.

 

Overtijd behandeling  
Ben je 40 weken of langer zwanger dan kan je de bevalling gaan opwekken met speciale acupunctuurpunten. Je krijgt dan 2x per week acupunctuur om stagnaties en stress te verminderen en het bevallingsproces te stimuleren.