Onvruchtbaarheid

Helaas gaat zwanger worden niet bij iedereen vanzelf. Er zijn vele oorzaken van onvruchtbaarheid op te noemen en stress heb je sowieso als zwanger worden niet lukt. Ook als er geen aanwijsbare reden voor de uitblijvende zwangerschap is, is acupunctuur goed voor je. En als de zaadkwaliteit niet goed is, kan ook dat met acupunctuur verbeterd worden en dient de man zelf ook behandeld te worden.

 

Acupunctuur om zwanger te worden

Acupunctuur reguleert je menstruatiecyclus en de doorbloeding in de onderbuik en baarmoeder en het vermindert stress. Je vergroot hiermee de kans op een zwangerschap. De gedachte binnen Chinese Geneeskunde is dat je eerst moet zorgen voor een goede vruchtbare grond voordat een zaadje zich kan nestelen en kan groeien. De baarmoeder heet in het Chinees Zi Gong oftewel het “Paleis van het kind” en dat is niet voor niets. De baarmoeder moet in een optimale staat zijn om de kans op zwangerschap te verhogen, goed doorbloed en niet te koud. Acupunctuur kan ingezet worden als je natuurlijk zwanger wil worden maar kan zeker ook ondersteuning bieden tijdens medische trajecten. Je kan op elk moment starten met acupunctuurbehandelingen, maar het is het beste om 3-6 maanden van te voren te beginnen om je cyclus en doorbloeding in de baarmoeder te reguleren en te optimaliseren.

 

Ondersteuning bij IUI, IVF, ICSI en Cryo’s

Acupunctuur helpt bij het ondersteunen van medische trajecten in het ziekenhuis om je kinderwens te realiseren. Dit kan zijn bij IUI, IVF, ICSI en terugplaatsen van cryo’s (met/zonder hormonen). Het maakt niet uit of het je 1e ziekenhuisbehandeling is of dat je al meerdere trajecten hebt afgelegd. Hormonale bij-effecten worden verminderd, je baarmoeder geoptimaliseerd en omdat stress altijd aanwezig is bij dit soort trajecten en is juist acupunctuur zo fijn en effectief en kan je beter bij jezelf blijven.

 

Acupunctuur helpt bij:

– reguleren menstruatie (-cyclus)
– reguleren hormoonhuishouding
– baarmoedertemperatuur optimaliseren (koude elimineren)
– baarmoederslijmvlies verbeteren (meer kans op innestelen)
– verbeteren doorbloeding eierstokken / ei-sprong / eicelkwaliteit
– stress verminderen
– versterkt immuunsysteem
– vermindert kans op miskraam
– zaadkwaliteit en -kwantiteit verbeteren (3 maanden)

 

Zaadkwaliteit 

Vele onderzoeken hebben een positief effect aangetoond op het aantal, de beweeglijkheid en de vorm van zaadcellen. Acupunctuur verbeterd vaak de zaadkwantiteit en zaadkwaliteit van mannen. Behalve acupunctuur worden ook Chinese Kruiden en leefstijltips meegegeven. Ook dit traject duurt minimaal 3 maanden, gezien de duur van zaadaanmaak 90 dagen is.