Traditional Chinese Medicine (TCM) 

Acupunctuur valt onder Traditional Chinese Medicine (TCM) en is duizenden jaren oud. TCM omvat de disciplines:

–  Chinese Kruiden

–  Acupunctuur

–  Tuina Massage

–  Chi-Kung en Tai Chi

–  Voeding

 

Alternatief? 

Bij ons valt acupunctuur onder “alternatief of complementair” maar TCM wordt al duizenden jaren door 1/3 deel van de wereldbevolking toegepast. Dit alles is gericht op een gezond en vitaal leven. Er zijn dus al miljarden mensen die TCM gebruiken en het aantal is groeiende nu het Westen deze behandelmethode steeds meer erkend en omarmt. Het is een mooie en veilige manier om aan je gezondheid te werken, waarbij de oorzaak van je klacht moet worden weggenomen en niet alleen het symptoom.

 

Acupunctuur

Acupunctuurnaalden zijn flinterdun en scherp en die worden in acupunctuurpunten geplaatst om de Qi te laten stromen en je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Ook voor zwangeren is dit veilig en een goed alternatief voor het gebruik van medicijnen. Acupunctuur kan op alle leeftijden worden toegepast en zal altijd afgestemd worden op je gezondheidssituatie. Naast acupunctuur zet ik soms andere technieken in zoals moxa, guasha, cupping en Chinese Kruiden-formules. Behalve een behandeling krijg je ook leefstijl- en voedingstips mee voor thuis.

 

Acupunctuur is zo handig en praktisch

Wat is nou handiger dan klachten te verbeteren of te verhelpen? Dat is juist zo geweldig aan acupunctuur; het is effectief en kan zo snel werken voor zoveel klachten.

 

Preventie 

Je lichaam in goede gezondheid brengen en houden is belangrijk. Je kan dus ook preventief behandelen en acupunctuur als onderhoud gebruiken om in balans te blijven en om eventuele klachten te voorkomen. Je brengt tenslotte ook je auto elk jaar naar de garage voor onderhoud en wacht ook niet totdat het uit elkaar valt, je kan het dus met behulp van TCM ook voor je gezondheid doen.