Kinderen zijn volop in ontwikkeling

Kinderen hebben een andere behandelmethode nodig dan volwassenen. Ze zijn jong en volop in ontwikkeling en reageren sneller en gevoeliger op behandelingen. Aangezien kinderen sneller herstellen dan volwassen, hebben ze in verhouding minder en kortere behandelingen nodig. Kinderen zijn ook veel actiever en beweeglijker en soms speelt angst voor naalden een rol.  Ik zal altijd afstemmen en overleggen welke methode het beste toegepast kan worden, afhankelijk van de klacht en leeftijd en type kind. Desgewenst kunnen kinderen op schoot blijven zitten. Kinderen ervaren de behandeling altijd als ontspannend en prettig en voelen zich daarna vaak gelijk een stukje beter.

 

Het behandelen van baby’s en kinderen

Als moeder weet ik wat kinderen kunnen meemaken. Ik heb me daarom gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en jonge kinderen en kan hierbij gebruik maken van meerdere behandelmethodes en aanvullende technieken.

Daarnaast geef ik vaak voedings- en leefstijladviezen mee en instrueer ik ouders een aantal massagetechnieken om thuis toe te passen. Het is een dankbaar specialisme want zowel het kind als de ouders zijn blij als het weer beter gaat. Vele indicaties kunnen goed behandeld worden. Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig en als kinderen aanvullend verzekerd zijn, krijgen ze vaak een gedeelte van de behandeling vergoedt.

 

Shonishin

 

Acupunctuur voor kinderen.

Het klinkt voor velen eng maar in China krijgen baby’s en  kinderen gewoon acupunctuur met naalden, ze groeien ermee op dat het erbij hoort om goed voor je gezondheid te zorgen. Bij kinderen gaat het anders dan bij volwassen. Ze worden zeer kort geprikt, variërend van in- en uitgaande aanprikmomenten die ze vaak niet eens doorhebben tot het laten zitten van de naalden gedurende 10-30 seconden maximaal een minuut. De behandeling wordt altijd aangepast op leeftijd, type kind en zwaarte van de klacht.

 

Babymassage

 

Chinese Kruiden-Patent formules, speciaal voor kinderen