Het behandelen van baby’s en kinderen

Als moeder weet ik wat kinderen kunnen meemaken. Ik heb me daarom gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en jonge kinderen en kan hierbij gebruik maken van meerdere methodes en technieken:

–  Shonishin, Japanse -naaldloze- acupunctuur

–  Acupunctuur voor Kinderen

–  Babymassage

–  Chinese Kruidenformules voor Kinderen

–  Verblijfsnaalden of verblijfsmagneten op acupunctuurpunten

–  Aanvullende technieken, zoals massage technieken, moxa-stick, moxa-lamp, cupping of guasha.

 

Daarnaast geef ik vaak voedings- en leefstijladviezen mee en instrueer ik ouders een aantal massagetechnieken om thuis toe te passen. Het is een dankbaar specialisme want zowel het kind als de ouders zijn blij als het weer beter gaat. Vele indicaties kunnen goed behandeld worden. Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig en als kinderen aanvullend verzekerd zijn, krijgen ze vaak een gedeelte van de behandeling vergoedt.

 

Kinderen zijn volop in ontwikkeling

Kinderen hebben een andere behandelmethode nodig dan volwassenen. Ze zijn jong en volop in ontwikkeling en reageren sneller en gevoeliger op behandelingen. Aangezien kinderen sneller herstellen dan volwassen, hebben ze in verhouding minder en kortere behandelingen nodig. Kinderen zijn ook veel actiever en beweeglijker en soms speelt angst voor naalden een rol.  Ik zal altijd afstemmen en overleggen welke methode het beste toegepast kan worden, afhankelijk van de klacht en leeftijd en type kind. Desgewenst kunnen kinderen op schoot blijven zitten. Kinderen ervaren de behandeling altijd als ontspannend en prettig en voelen zich daarna vaak gelijk een stukje beter.

 

Wil je meer weten hoe ik kinderen behandel? Lees dan verder op Shonishin en Acupunctuur voor Kinderen