Tarieven 2020

Behandeling: Duur: Prijs:
Acupunctuur ± 1.25 uur € 72,-
– 1e x Acupunctuur incl. intake ± 1.30 uur € 87,-
Shonishin ± 0.75 uur € 47,-
– 1e x Shonishin incl. intake ± 1 uur € 62,-
Massage 30 min. € 30,-
Voetreflexmassage 45 min. € 45,-
Chinese Kruiden (Patentformule) v.a. € 10,-
 ​

 

Betaling

Na afloop van je behandeling betaal je met pin of contant. Je krijgt een factuur mee die je kan indienen bij je zorgverzekeraar of bij de belastingdienst (acupunctuur valt onder medische kosten). Neem je zorgpas met relatienummer van je zorgverzekering meer naar je 1e afspraak.

 

Geen Eigen Risico

Acupunctuur valt niet onder de eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hebben nooit een eigen risico.

 

Vergoeding 2021

Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoeden veel zorgverzekeraars de behandeling gedeeltelijk omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging Zhong. Kinderen met een aanvullende verzekering hebben jaarlijks ook een eigen budget en krijgen de behandeling vaak voor het grootste gedeelte vergoedt. De trend is dat zorgverzekeraars jaarlijks steeds minder vergoeden en er zijn een flink aantal zorgverzekeraars die acupunctuur helemaal niet meer vergoeden. Lees jezelf dus goed in. Dit zijn de wijzigingen van 2021 ten opzichte van 2020: Verschillen in vergoeding. Je kan tot 31 december wisselen van zorgverzekeraar.

Hier lees je een overzicht hoeveel een zorgverzekeraar vergoedt voor acupunctuur in 2021.  Informeer zelf bij de zorgverzekeraar wat je exact vergoed krijgt om misverstanden te voorkomen.

 

Beroepsvereniging Zhong

Praktijk Simone is aangesloten bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong, de grootste Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. De Zhong stelt hoge eisen aan haar leden om zodoende kwaliteit en zorg te kunnen waarborgen. Verder ben ik lid van Europese ETCMA (European Traditional Chinese Medicine Assciation) en aangesloten bij de KAB.