TARIEVEN 2024

 

Behandeling: Duur: Prijs:
Acupunctuur ± 1,15 uur € 85,-
– intake ± 0,5 uur € 15,-
Shonishin kinderacupunctuur zonder naalden (tot 15 jaar) ± 0,75 uur € 60,-
– intake ± 0,5 uur € 15,-
Massage* 30 min. € 37,50
Voetreflexmassage* 45 min. € 52,50
Chinese Kruiden (Patentformule)* v.a. € 10,-
 ​

*niet vergoedt.

 

Betaling

Na afloop van je behandeling betaal je met pin of contant. Je krijgt een factuur mee die je kan indienen bij je zorgverzekeraar of bij de belastingdienst (acupunctuur valt onder medische kosten). Neem je zorgpas met relatienummer van je zorgverzekering mee naar je 1e afspraak.

 

Geen Eigen Risico

Acupunctuur valt niet onder de eigen risico. Kinderen tot 18 jaar hebben nooit een eigen risico.

 

Vergoeding 2024

Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoeden veel zorgverzekeraars de behandeling gedeeltelijk omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong. Kinderen met een aanvullende verzekering hebben jaarlijks een eigen budget en krijgen de behandeling vaak voor het overgrote deel vergoed (dus als je voor jezelf een aanvullende zorgverzekering hebt en de kinderen op dezelfde polis staan, profiteren de kinderen daar ook van want ze krijgen vaak dezelfde vergoeding voor acupunctuur als jij).  Hier vind je een handig overzicht hoeveel een zorgverzekeraar vergoedt voor acupunctuur in 2024.  Informeer zelf bij jouw eigen zorgverzekeraar wat je exact vergoed krijgt om misverstanden te voorkomen. Verder zie ik een trend onder Hoogbewuste mensen dat zij geen aanvullende verzekeringen meer nemen en de acupunctuurbehandelingen volledig zelf betalen en juist de combinatie van Acupunctuur en een Reading erg prettig vinden.

 

Beroepsvereniging Zhong

Praktijk Simone is aangesloten bij de beroepsvereniging NVTCG Zhong, de grootste Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. De Zhong stelt hoge eisen aan haar leden om zodoende kwaliteit en zorg te kunnen waarborgen. Verder ben ik lid van Europese ETCMA (European Traditional Chinese Medicine Association) en aangesloten bij de KAB.