De bevalling 

Een bevalling bepaalt veel over hoe je gezondheid daarna verder gaat.  Mocht je na de bevalling klachten hebben of blijven houden, denk dan zeker aan acupunctuur.

 

Golden Month: maand rust na de bevalling

Zwangerschap en bevalling is een “gate of life” voor vrouwen en bepaalt veel hoe gezond en sterk je daarna bent. Traditioneel krijgen vrouwen in China een volledige maand rust na de bevalling, zodat ze zelf goed kunnen aansterken en hun gezondheid kunnen verbeteren. Ze krijgen hulp bij het huishouden, verzorgen van andere kinderen en het eten van soep en extra gezonde voeding. Warmte toepassen na de bevalling is ook essentieel voor je doorbloeding in je onderbuik. Er komen geen mensen op visite alleen hechte familie en intimici. Naar buiten gaan gebeurt de eerste maand niet omdat je dan nog kwetsbaar bent en onder invloed van weersinvloeden komt te staan. Neem zelf voortaan ook een maand tijd en rust om te werken aan je herstel. Je hebt er de rest van je leven profijt van.

 

Warme buik na de bevalling
Het hebben van een warme onderbuik is belangrijk voor het herstel van een bevalling in China om je onderbuik en baarmoeder weer in goede staat terug te brengen. Dit heet ook wel Mother Roasting of Mother Warming. Na de bevalling verwarm je de onderbuik en onderrug met behulp van een moxa-stick of huur een moxa-lamp bij Praktijk Simone. Het is effectief, versterkt je conditie, voorkomt klachten en het is zeer aangenaam. En het zorg voor een mooi en goed littekenherstel na een keizersnede.

 

Klachten na de bevalling:

– pijn
– wondgenezing keizersnede / herstel littekenweefsel
– borstontsteking/ ontsteking melkklieren
– borstvoedingsproblemen (moeilijk opstarten borstvoeding/ terugloop melkproductie)
– vermoeidheid
– stress / emotioneel uit balans
– postnatale depressie
– bloeding(-en)
– slaapproblemen
– (stress) incontinentie
– aambeien, etc.